01/03/2025
8.1 C
Serres

Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Αν υπάρχει ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το κοκκινιστό μοσχαράκι.

Τα δύο μυστικά για ένα εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι που θα ξετρελάνει κάθε πιστό καλοφαγά -μικρό και μεγάλο- είναι αφενός να είναι μαλακό και αφετέρου τα «μαγικά» μπαχαρικά που του δίνουν την υπέροχη γεύση και τα αρώματα.

Στην παρακάτω συνταγή πάντως θα τα βρεις όλα, ενώ θα ανακαλύψεις και μερικά μυστικά για να βγει σίγουρα το μοσχαράκι σου μαλακό ώστε να λιώνει σε κάθε μπουκιά.

Η συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι του Τάσου Αντωνίου.

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
4 ντομάτες τριμμένες
500 ml ζωμός κότας ζεστός
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ένα από τα μυστικά είναι πως αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.


Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.


Καλή Απόλαυση!

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών συμμετέχει στη κινητοποίηση της Παρασκευής

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) σας καλεί να συμμετέχουμε όλες μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία και φορείς την 28η...

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στα Γρεβενά για 60 προσκυνητές της ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής δραστηριότητος του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, πραγματοποιήθηκε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, με προορισμό τα...

Η ΠKΜ στην έκθεση ISM Cologne

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν δυναμικά στην κορυφαία έκθεση ζαχαρωδών και σνακ στην Ευρώπη, την ISM Cologne...

Συνέχισε να διαβάζεις