28/02/2025
7.6 C
Serres

Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

Μια εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα μοιράζεται ο σεφ Γιάννης Λουκάκος. Μόλις τη φτιάξετε κανείς δεν θα πιστεύει ότι αποτελείται από τόσο απλά υλικά.

Η συνταγή για πατάτες με γιαούρτι και φέτα θα γίνει το νέο αγαπημένο πιάτο στο τραπέζι σας. Η πιο δροσερή πατατοσαλάτα που δοκιμάσατε ποτέ είναι εδώ δια χειρός Γιάννη Λουκάκου και θα γίνει το must της καλοκαιρινής διατροφής σας.

Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει - Εικόνα 1

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Για την πατατοσαλάτα του Γιάννη Λουκάκου

Advertisement

600 γρ. πατάτες γαλλικές


40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

10 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος

10 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος

30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη


30 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

40 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. χυμό λεμονιού

4 γρ. αλάτι

2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα

Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει - Εικόνα 2

5 γρ. καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη

3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη

250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ

6 γρ. κίμινο

3 γρ. πάπρικα καπνιστή

4 γρ. κόλιανδρος σκόνη

5 γρ. πάπρικα γλυκιά

2 γρ. ρίγανη

2 γρ. αλάτι

Εκτέλεση της πατατοσαλάτας του Γιάννη Λουκάκου

Advertisement

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα με γιαούρτι και φέτα

Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Συνταγή για τυροπιτάκια με μόνο τρία υλικά -Nόστιμα και πανεύκολα

Πηγή:newside

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πράξεις για την Μακεδονία: Καλλιέργεια της γης και κτηνοτροφία γίνονται όλο και πιο...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ως Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην στρατηγικής σημασίας αγροδιατροφική επάρκεια του...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Αύξηση στα τιμολόγια του νερού σε 11 κοινότητες του δήμου Σερρών

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος την αύξηση στα τιμολόγια του νερού για 11 κοινότητες του δήμου...

Έλενα Τούσκα: Να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπάρξει πραγματική δικαίωση

«Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φλεβάρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί που οργανώνουν εργατικά, επαγγελματικά,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Απόστολος Τζιτζικώστας: Γεωστρατηγικό πλεονέκτημα οι μεταφορές της Βόρειας Ελλάδας

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2025, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών παρουσίασε το περίγραμμα των...

Παναγιώτης Κεΐσογλου: Και οι κρίνοντες κρίνονται…

Βέβαια ο Αντιδήμαρχος κ. Κεΐσογλου , που είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής ανέφερε σε ανάρτησή του: «Επειδή πολλοί, άθελά τους, έχουν μπερδέψει τον κόσμο, θέλω...

Γιώργος Καββαθάς: Πώς η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αλλάζει τουρισμό και εστίαση

Μόνο το 25% της εστίασης εφάρμοσε μέχρι στιγμής την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ζητούν άτυπη παράταση της προθεσμίας για την εφαρμογή του μέτρου ενώ κάποιες...

Συνέχισε να διαβάζεις