Μυστικά για τέλειο κουρκούτι
Πολύ σημαντικό: Το κουρκούτι πρέπει να είναι κρύο. Πριν το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το έχετε βάλει τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο και ενδιάμεσα είτε να βάζετε παγάκια ή να χρησιμοποιείτε μια ποσότητα μόνο του κουρκουτιού και την υπόλοιπη να την έχετε στο ψυγείο και να την ανανεώνετε σταδιακά.
Κουρκούτι με μαγιά, συνταγή
Αν θέλουμε να κάνουμε κουρκούτι με μαγιά, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλουμε αλάτι στο μείγμα μας.
Για να φτιάξουμε το κουρκούτι, θα πρέπει σε ένα μπολ να ανακατέψουμε τα εξής υλικά:
- 400 γρ. φαρίνα
- 600 ml νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγη ζάχαρη
Κουρκούτι με μπύρα, συνταγή
Υπάρχει φυσικά και η συνταγή για κουρκούτι μπύρας, εύκολη και απλή, κατά την εκτέλεση της οποίας ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- 300 γραμμ. φαρίνα
- 1 κουτάκι μπύρα
- λίγο αλάτι
Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα και ψωμί
- 4 με 5 πατάτες μέτριες
- Μισό κιλό ψωμί μπαγιάτικο
- Λίγο λάδι
- αλάτι
- μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι
- 4 με 5 σκελίδες σκόρδου
Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα και ψωμί
- Βράζουμε τις πατάτες χωρίς τη φλούδα.
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, σιγά σιγά τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Στραγγίζουμε το ψωμί μας.
- Στο μπλέντερ, αν χωράνε όλα τα υλικά μας μεμιάς, αλλιώς σε δόσεις βάζουμε όλα τα υλικά.
- Αν θέλουμε η σκορδαλιά να έχει υφή αλοιφής ανακατεύουμε για περισσότερο χρόνο στο μπλέντερ, αλλιώς για λίγο και προσεκτικά, προκειμένου να είναι πιο πλούσια η υφή.
- Αν χρειαστεί να αραιώσουμε τη σκορδαλιά προσθέτουμε λάδι.
- Αν χρειαστεί να πήξουμε τη σκορδαλιά μας, προσθέτουμε ψωμί ή πατάτα βραστή.
