Ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για κυρίως όσο και για συνοδευτικό που θα φτιάξεις πανεύκολα τώρα που νηστεύεις.
Συστατικά
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
250γρ. κριθαράκι χοντρό
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξίδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200ml χυμό ντομάτας
1 κ. σ. πελτέ
1 φύλλο δάφνης
1 στικ κανέλας
1 κ. γ. ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις ξίδι στο χταπόδι, το βάζεις σε μια κατσαρόλα και το βράζεις σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
Το αφαιρείς και το κόβεις σε μικρά κομμάτια
Αδειάζεις το νερό που έχει αφήσει το χταπόδι στην κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει για 20 περίπου λεπτά
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το κριθαράκι 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
Το σουρώνεις και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι
Το ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-6 ακόμη λεπτά
Σερβίρεις και στολίζεις το πιάτο με μαϊντανό.