01/03/2025
12 C
Serres

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Ένα νόστιμο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά. Εύκολο και γρήγορο για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Μια συνταγή με μπάρες σοκολάτας με μπισκότα όρεο και προαιρετικά και με σταγόνες σοκολάτας.

Φυσικά υπάρχει ένας άλλος ένας τρόπος να φτιάξετε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου και αυτή τη φορά με ζαχαρούχο γάλα…

Υλικά συνταγής

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

  • 350 γρ. (35 περίπου) μπισκότα Όρεο
  • 100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ημίγλυκη, που λιώνει εύκολα (όπως η Nestle Dessert)
  • 1 χούφτα σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Σπάζετε τα 10 από τα μπισκότα όρεο στα 4 και τα αφήνετε στην άκρη για τη διακόσμηση.

Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα όρεο (25 μπισκότα περίπου) και τα θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε στο μπλέντερ και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα για 10 λ στο ψυγείο.


Εν τω μεταξύ κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας στο ταψί και το απλώνετε με μικρή σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί καλά όλη η βάση.

Στη συνέχεια παίρνετε στη χούφτα σας μείγμα όρεο-τυριού και το πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να πλατύνει το μείγμα σε πάχος 1 εκ. περίπου. Το τοποθετείτε απαλά πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σκεπάσετε όλη τη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας με το μείγμα όρεο, σχεδόν χωρίς να υπάρχουν κενά και να καλυφθεί η επιφάνεια τη ταψιού. Μην σας ανησυχήσει αν υπάρξουν και κάποια μικρά κενά.

Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα μέχρι και πάλι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Στρώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού τα σπασμένα στα 4 μπισκότα όρεο που κρατήσατε.

Προαιρετικά ανάμεσα στα μπισκότα πασπαλίζετε τις σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα.


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συγκρότηση επιτροπής Αθλητισμού στο Δήμο Σιντικής

Ο Δήμος Σιντικής λειτουργεί με κανόνες συμμετοχικότητας, δημοκρατίας και εξωστρέφειας σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώργο Τάτσιο. Η πολυδιάστατη διοίκηση του Δήμου έχει ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ τις...

Παναγιώτης Κεΐσογλου: Και οι κρίνοντες κρίνονται…

Βέβαια ο Αντιδήμαρχος κ. Κεΐσογλου , που είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής ανέφερε σε ανάρτησή του: «Επειδή πολλοί, άθελά τους, έχουν μπερδέψει τον κόσμο, θέλω...

Η Ένωση Εστιατόρων Σερρών συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από 2 χρόνια, που άδικα χάθηκαν...

Συνέχισε να διαβάζεις