02/03/2025
8.7 C
Serres

Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει μια λαχταριστή σοκολατόπιτα με βάση από σοκολατένιες μπάρες και βελούδινη κρέμα.

Το αρωμάτισμα με μανταρίνι την απογειώνει.

Συνολικός Χρόνος: 30′

Υλικά

220γρ. μπάρες με σοκολάτα
750ml γάλα αγελαδινό ή ρυζιού
200γρ. μέλι
φλούδες από 3 μανταρίνια
2 μεσαία αβγά
40γρ. κορν φλάουρ
100γρ. κουβερτούρα
4 μικρά φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε παγωμένο νερό)

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις μπάρες σε ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολ και ζεσταίνετε για 40-60 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Με μία πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αναμιγνύετε καλά τις μαλακές πλέον μπάρες έτσι ώστε η σοκολάτα στη βάση τους να ανακατευθεί καλά με τα δημητριακά.


Βήμα 2

Ρίχνετε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ., στην οποία έχετε βάλει μια λαδόκολλα και με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώνετε ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, με τη βάση ενός λείου ποτηριού πιέζετε το μίγμα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τον περιττό αέρα και να στρωθεί ακόμα καλύτερα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά.


Βήμα 3

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το μέλι και τις φλούδες των μανταρινιών και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 4

Παράλληλα, σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε τα αβγά και το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Μόλις το γάλα αρχίσει να αχνίζει, αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις φλούδες μανταρινιών και το ρίχνετε με μια κουτάλα σιγά σιγά στο μπολ με τα αβγά έτσι ώστε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία τους χωρίς όμως να μαγειρευτούν.

Βήμα 6

Προσθέτετε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύετε έντονα με τον αβγοδάρτη μέχρι να το φέρετε σε σημείο βρασμού. Tο μίγμα θα αρχίσει να πήζει.

Βήμα 7

Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Τέλος, στύβετε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχενετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 8

Βγάζετε από το ψυγείο την αποσπώμενη φόρμα και αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με τις μπάρες.

Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να δέσει. Ξεφορμάρετε και απολαμβάνετε.

Σοκολατένια τάρτα με βάση από κουραμπιέδες

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τέλος τα μπλόκα για τους αγρότες σε όλη την χώρα

Μετά από 33 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. Νωρίτερα οι αγρότες της Λάρισας πραγματοποίησαν συμβολικό...

Στην πλατεία Ελευθερίας ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί την 1η ημέρα της Άνοιξης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Ελευθερίας, την 1η ημέρα της...

Ημερίδα στη Νιγρίτα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία και τη Βιωσιμότητα”

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία και τη Βιωσιμότητα» διοργανώνεται αύριο στη Νιγρίτα υπό την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών. Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος...

Συνέχισε να διαβάζεις