Φτιάξτε το απόλυτο, σπιτικό σουβλάκι με χοιρινό και γρήγορες σπιτικές πίτες!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το χοιρινό
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ξίδι, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες τα σκόρδα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το μέλι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Ιδανικά καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες να μαριναριστούν.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τη μισή δόση από το χοιρινό στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα χωρίς να ανακατεύουμε. Ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με 1 κ.γ. ξίδι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και το υπόλοιπο χοιρινό. Αν έχει στεγνώσει πολύ το τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον.
Για τις πίτες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, τη ρίγανη, αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.
- Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε σε έναν πλάστη με διάμετρο 15-20 εκ.
- Ψήνουμε ξεχωριστά την κάθε πίτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και ψηθούν μέχρι μέσα.
Για τη σύνθεση
- Μοιράζουμε στις πίτες, το τζατζίκι, τον γύρο, τις πατάτες, τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες, τον μαϊντανό, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για το χοιρινό
- 400 γρ. ψαρονέφρι
- 4 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. ρίγανη
Για τις πίτες
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. τζατζίκι
- 150 γρ. πατάτες τηγανητές
- 1/2 ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μαϊντανό