Τέλειωσε και το ντιμπέιτ χωρίς εκπλήξεις καθώς από την μία ο Μητσοτάκης επιχείρησε να δώσει την αίσθηση της συνέχειας της διακυβέρνησής του αν και αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για την μέγιστη σκιά των υποκλοπών – εδώ ήταν αμήχανος και δεν απάντησε επαρκώς- αλλά και του σχεδίου που έχει για την συγκράτηση του πληθωρισμού.
Ο Τσίπρας με δεδομένη την επικοινωνιακή του ικανότητα επανέλαβε την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής μέσω της απλής αναλογικής της 21ης Μάη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε καλά αν και χορογραφώντας στον χώρο που είχε καταλάβει ο Τσίπρας πλην του άρθρου 16 για τα μη κρατικά ΑΕΙ.
Πάντως έχω την αίσθηση πως το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα μπορούσε άνετα να συνταγογραφείται αντί φαρμακευτικών σκευασμάτων για την …αϋπνία!
Τόσο … αποτελεσματικό!
«Μούφα» η συγκυβέρνηση, είπε ο Κουτσούμπας
Είχε ενδιαφέρον η θέση του Ανδρουλάκη για την διασύνδεση της απιλιγνιτοποίησης με τις επενδύσεις, τα δίκτυα και την αποθήκευση, αλλά δεν αποσαφηνίστηκε επαρκώς- εδώ ή ευθύνη είναι στο περιορισμένο του χρόνου και όχι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως άχαρο σε θεματική για την οικονομία να ερωτάται για τις συγκλίσεις με τα άλλα κόμματα και στην θεματική για την εξωτερική πολιτική γιατί δεν συναντήθηκε με τον…Μητσοτάκη.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανακοινοποίησε πως το ΚΚΕ δεν μπαίνει καν σε μια κουβέντα διαχείρισης έχοντας όμως θολό σημείο την συμμετοχή του λαού και σε ποιο βαθμό σε ένα μελλοντικό σενάριο ριζικής μεταβολής.
Η παγίδευση στο μοντέλο του θυμόσοφου ήταν στα αρνητικά της παρουσίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αν και τα σήματα που ήθελε να αποστείλει στο κοινό του πήγαν και με το παραπάνω.
Ο Βαρουφάκης στόχευσε στους νέους αν και εδώ ήταν θολό το σχέδιο για διέξοδο από το 4ο μνημόνιο , ενώ ο Βελόπουλος αλίευσε απ’ τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας με όρους έμπειρου … τηλεπωλητή!