Η πιο εύκολη σπιτική πίτσα σπέσιαλ που αγαπούν τα παιδιά. Φτιάξτε τη μαζί τους!
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. χλιαρό γάλα
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξίδι
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- λίγα φρέσκα βότανα ή αποξηραμένα
Για τη σάλτσα
- 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση
- φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 1 παριζάκι
- 5-6 φέτες κασέρι
- 1 κομμάτι μοτσαρέλα μπαστούνι
- πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
- Για την εύκολη σπιτική σπέσιαλ πίτσα για παιδιά, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
- Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
- Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος, με φέτες πιπεριάς.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
Για τη σπιτική σάλτσα
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού.
- Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.
