Η Αστυνομική Διευθύντρια, Υποδιευθύντρια Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών Ευαγγελία Δούμα αρμόδια του γραφείου Ενδοικογενειακής Βίας στις Σέρρες, το οποίο κατέγραψε τα περιστατικά, έδωσε τα αναλυτικά στοιχεία στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της OMIKRONTV, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει αύξηση 58% μέσα στον προηγούμενο χρόνο κυρίως επειδή το γραφείο βρίσκεται σε λειτουργία και μπορεί να τα ελέγξει και να τα αποτυπώσει.
Ευαγγελία Δούμα: «Η παραβατικότητα είναι εδώ, χτυπάει την πόρτα μας»
Σε σχέση με τη νεανική παραβατικότητα η αστυνομική διευθύντρια εξήγησε ότι ξεκίνησε μία δράση ενημέρωσης των παιδιών με στόχο την πρόληψη.
Παράλληλα η κυρία Ευαγγελία Δούμα αναφέρθηκε σε αριθμητικά στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματικότητα για την περιφερειακή ενότητα των Σερρών.
Κουμπί πανικού και save youth από την Ελληνική Αστυνομία και στις Σέρρες.
Τέλος η Αστυνομική Διευθύντρια Ευαγγελία Δούμα αναφέρθηκε στο κουμπί πανικού αλλά και την εφαρμογή save youth , ένα application το οποίο μπορούν να κατεβάσουν στα κινητά τους όλοι ανήλικοι εφόσον το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν chat με έναν αστυνομικό και να αναφέρουν τι συμβαίνει δίπλα τους. Σ αυτή την περίπτωση επεμβαίνει αμέσως η αστυνομία εφόσον έρχεται σήμα αναλόγως των συντεταγμένων.