28/02/2025
10 C
Serres

Συνταγή για κωκ ταψιού

Κλασικό γλυκό που λαχταρούν τα μικρά παιδιά και κλεφτοτρώνε οι μεγαλύτεροι

Κψκ. Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, κλασικό γλυκό που λαχταρούν τα μικρά παιδιά και κλεφτοτρώνε οι μεγαλύτεροι. 

Δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να μην έχει τα κωκ σε περίοπτη θέση, δεν είναι επίσης τυχαίο που είναι από τα γλυκά που φεύγουν με τα… κιλά. 

Οσο αγαπημένο γλυκό, όμως, κι αν είναι, η παρασκευή του στο σπίτι μοιάζει λίγο δύσκολη. Κυρίως γιατί όλοι σκέφτονται πώς θα μπουν στη διαδικασία να φτιάχνουν μικρά μικρά παντεσπανάκια, να τα κόψουν κλπ. 

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Το cookpad.com δίνει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, που αποφεύγει το μπελά της συναρμολόγησης, δίνοντας μια συνταγή για κωκ ταψιού. 

Δείτε την: 

Υλικά 

Παντεσπάνι 

  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι

  • 150 γρ νερό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ σε γεύση της αρεσκείας σας

Κρέμα

  • 4 κούπες γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • 1 1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο (αγελαδινό)

Γλάσο σοκολάτας :


  • 225 γρ κουβερτούρα
  • 1 κρέμα γάλακτος (των 330 ml)
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά σούπας λικέρ ή κονιάκ

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το λικέρ ή το κονιάκ και το κατεβάζουμε απ το μάτι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατεψουν και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε για μισό λεπτό ακόμα.
  • Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμενο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175°C για 15 λεπτά.
  • Μόλις βγει απ’ το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Γλυκιά απόλαυση 2 σε 1 φωτογραφία βήματος 4
  • Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ενωθούν καλά χωρίς να έχει “κόμπους”. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στο μίγμα με τα αυγά και τα ξαναβάζουμε όλα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια ξανά ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  • Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ξανά και φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή το λικέρ και τη ζάχαρη, μόλις ζεσταθεί καλά κατεβάζουμε απ’το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο γλασο.
  • Όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και είναι έτοιμο.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πράξεις για την Μακεδονία: Καλλιέργεια της γης και κτηνοτροφία γίνονται όλο και πιο...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ως Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην στρατηγικής σημασίας αγροδιατροφική επάρκεια του...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Αύξηση στα τιμολόγια του νερού σε 11 κοινότητες του δήμου Σερρών

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος την αύξηση στα τιμολόγια του νερού για 11 κοινότητες του δήμου...

Έλενα Τούσκα: Να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπάρξει πραγματική δικαίωση

«Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φλεβάρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί που οργανώνουν εργατικά, επαγγελματικά,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στο κολυμβητήριο – προπονητήριο ξεκίνησαν οι ενστάσεις

Στο κολυμβητήριο – προπονητήριο με χρήματα του Υπουργείου Μετανάστευσης είχαμε δεν είχαμε πάμε για …καθυστέρηση! Μάλλον με ευθύνη της ομάδας της που αποφάσισε το έργο...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα;

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς...

Συνέχισε να διαβάζεις