Ένα φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε!
45 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Η εβδομάδα έχει ξεκινήσει για τα καλά, και σήμερα Τρίτη θα μαγειρέψουμε μια εξαιρετική τηγανιά με κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά για
τηγανιά με κοτόπουλο και χωριάτικο 4 άτομα:
1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
1 μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε ροδελίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
500γρ. λευκά μανιτάρια, σε φετάκια
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τηγανιά με κοτόπουλο και χωριάτικο – Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσετε άλλο ελαιόλαδο στο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι.
Σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το λουκάνικο.
Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τη μουστάρδα και το κάρυ. Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σερβίρετε την
τηγανιά με κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο ζεστή.