28/02/2025
9.3 C
Serres

Ταλιατέλες με φασολάκια και σάλτσα γιαουρτιού

Τα καλοκαιρινά πράσινα φασολάκια γίνονται και πρώτης τάξεως σάλτσα για ζυμαρικά.

Θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή!

Συνολικός Χρόνος: 1:5′

Υλικά

500γρ. ταλιατέλες
300γρ. φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε μέτριους κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
500γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
¼ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1


Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ιδανικά σε γουόκ) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μισό λεπτό ακόμα.


Ρίχνετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βραχούν από το λάδι και να γυαλίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό.

Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το τηγάνι και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή).

Αφήνετε να βράσει για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 4

Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε (1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας) χωρίς να τις στραγγίξετε και με μια τσιμπίδα τις μεταφέρετε λίγες-λίγες στο τηγάνι με τα φασολάκια.

Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη.

Απλώνετε σε κάθε πιάτο από 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, ραντίζετε με μερικές σταγόνες ωμό ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Tips

Δεν στραγγίζετε τις ταλιατέλες προτού τις ανακατέψετε με τα φασολάκια για να μη στεγνώσουν και κολλήσουν μεταξύ τους.

Το ελάχιστο νερό που θα μεταφερθεί στα φασολάκια από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά θα βοηθήσει το φαγητό να δέσει καλύτερα.

Στρούντελ με μανιτάρια, κοτόπουλο, μπέικον και τυρί

«Φρουτάλια» με λουκάνικα Τζουμαγιάς, πατάτες και κολοκυθάκια

19η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στο Θερινό Θεατράκι Σερρών!

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πράξεις για την Μακεδονία: Καλλιέργεια της γης και κτηνοτροφία γίνονται όλο και πιο...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ως Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην στρατηγικής σημασίας αγροδιατροφική επάρκεια του...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Αύξηση στα τιμολόγια του νερού σε 11 κοινότητες του δήμου Σερρών

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος την αύξηση στα τιμολόγια του νερού για 11 κοινότητες του δήμου...

Έλενα Τούσκα: Να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπάρξει πραγματική δικαίωση

«Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φλεβάρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί που οργανώνουν εργατικά, επαγγελματικά,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Άρης Γκαϊδατζής – Ελωδία: Προοπτικές εκτροφής βουβαλιών στη Π.Ε Σερρών

Καλλιεργεί 600 στρέμματα γης ο ίδιος με την οικογένειά του, παράγει πιστοποιημένες ζωοτροφές και μ αυτές εκτρέφει το κοπάδι βουβαλιών που διαθέτει στη φάρμα...

Ιερός Ναός Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών: Tρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών αύριο Παρασκευή

Ἡ τοπική Ἐκκλησία τῶν Σερρῶν καί τῆς Νιγρίτης συμμετέχουσα, μέ συνοχή καρδίας, στήν πάγκοινη θλίψη γιά τήν τραγωδία τῶν Τεμπῶν (Φεβρουάριος 2023), καλεῖ τούς...

Με πλήθος κόσμου η παρουσίαση βιβλίου «Από τη Μοσχόπολη στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας» στις Σέρρες

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου της ιστορικού Κωνσταντίνας Καρακώστα «Από τη Μοσχόπολη στο...

Συνέχισε να διαβάζεις