Η αλμυρή τάρτα είναι το τέλειο σνακ κι αν προσέχεις τη διατροφή σου το ανθότυρο είναι η τέλεια επιλογή.
Συστατικά
1 φρέσκο φύλλο ζύμης για τάρτες
400γρ. ανθότυρο λιωμένο
3 κ. σ. παρμεζάνα
5 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
1 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
Αφήνεις τη ζύμη εκτός ψυγείου για μισή περίπου ώρα έτσι ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώνεις το ταψί και απλώνεις τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη
Αν προεξέχει από το ταψί την κόβεις και στη συνέχεια την τρυπάς με ένα πηρούνι
Την ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
Την αφαιρείς από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζεις το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και πιπέρι και ανακατεύεις με τα χέρια
Ρίνχεις το μείγμα με τη φέτα στη μαρένγκα και ανακατεύεις απαλά
Απλώνεις τη γέμιση στην τάρτα, ρίχνεις από πάν την παρμεζάνα και την ψήνεις για 35 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.