01/03/2025
12 C
Serres

Τάρτα με κομπόστα μήλου από τον Στέλιο Παρλιάρο

Φτιάξτε αυτή την ιδιαίτερη τάρτα μήλου που είναι από κομπόστα και δεν είναι τόσο απαιτητική στην παρασκευή της.

Θα εντυπωσιάσει και σε εμφάνιση και σε γεύση.

Συνολικός Χρόνος: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Για την τάρτα

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
4 κρόκους αυγών

Για την κομπόστα μήλου


500 γρ. μήλα, καθαρό βάρος
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
70 γρ. σταφίδες ξανθές
¼ κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κομπόστα: Βάζουμε τα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βράζουμε έως ότου μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει.


Βήμα 2

Τάρτα: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους κρόκους έτσι ώστε να γίνει η ζύμη σαν βρεγμένη άμμος.

Τότε προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 3

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη.

Τοποθετούμε το ένα μέρος σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι διαμέτρου 18-20 εκ.

Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα μήλου αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. κενό.

Βήμα 4

Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 18-20 εκ. και καλύπτουμε τα μήλα.

Πιέζουμε περιμετρικά για να κολλήσει η μία ζύμη με την άλλη.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε αραιώσει με νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄-50΄.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Marble cake με ελαιόλαδο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κέλυ Βαλταδώρου: Γιατί «έχει αφεθεί στην μοίρα του» το Λιμάνι της Αμφίπολης;

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη χρειάζεται αμυντικό βραχίονα

Την ανάγκη μιας ισχυρής και αυτόνομης κοινής αμυντικής πολιτικής στην Ευρώπη τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας...

Η ΠΚΜ στην έκθεση “PLMA AMSTERDAM 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των  προϊόντων της...

Συνέχισε να διαβάζεις