27/02/2025
6.5 C
Serres

Τάρτα με πεκάν από τον Άκη

Φτιάξτε μια σπιτική βάση για τάρτες και γεμίστε με την πιο καραμελένια γέμιση με καρύδια πεκάν!

Συστατικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • βούτυρο, για την ταρτιέρα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 340 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. πεκάν

Για το σερβίρισμα

  • σαντιγί
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, το νερό και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30-60  λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε πάνω τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 35 εκ.
  • Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 28 εκ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ειδικό βάρος με όσπρια. Κλείνουμε τη μεμβράνη προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το βάρος, αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει από την τάρτα.

Για τη γέμιση

  • Αφήνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Απλώνουμε τα πεκάν πάνω στην τάρτα μας και καλύπτουμε με όλη τη γέμιση από το μπολ.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με σαντιγί και βασιλικό.

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυξάνονται τα αδέσποτα στις Σέρρες – Δάγκωσαν τον Βασίλη Χρυσανθίδη!

Ο Δινάκης δεν ξέρω αν ήταν καλός ή κακός Αντιδήμαρχος, αλλά είναι σίγουρο πως έβαλε τάξη τόσο στο Κυνοκομείο, όσο και στις πλατείες όλης...

ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: Το 2025 ξεκίνησε και φέτος με πολλά χαμόγελα

Στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, η νέα χρονιά ξεκίνησε και φέτος με χαμόγελα, ενθουσιασμό και πολύτιμες στιγμές! Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, η ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

1.850.000 ευρώ για αγορά κτιρίου για την επέκταση των φοιτητικών εστιών στην Σίνδο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που αφορά την αγορά κτιρίου στην Σίνδο, πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την επέκταση των φοιτητικών εστιών.  Η επένδυση ανέρχεται...

Με πλήθος Συλλόγων το Αποκριάτικο έθιμο «Γαϊτανάκι» στις Σέρρες

Με επιτυχία και πλήθος Πολιτιστικών Συλλόγων αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο της Αποκριάς «Γαϊτανάκι» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που...

Μπράβο στον ΟΦΚΑ – 3 χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο  ΟΦΚΑ που κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών του. Η Χριστίνα Ευκολίδου...

Συνέχισε να διαβάζεις