01/03/2025
14.3 C
Serres

Τα τέλεια cookies με διπλή σοκολάτα

Τα τέλεια cookies με διπλή σοκολάτα

Τα απόλυτα cookies για τους λάτρεις της σοκολάτας ή μάλλον τους chocoholic.

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ίσως τα καλύτερα σοκολατένια cookies που φάγατε ποτέ ή για να τα προσφέρετε ως δώρο.

Αξίζει το κόπο να τα δοκιμάσετε!

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 115 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους, μαλακωμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 240 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.

Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κακάο,


τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε την ημίγλυκη σοκολάτα (120 γρ.) σε μικρά κομματάκια.

Λιώνετε σε μπεν μαρι τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί,

φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό που σιγοβράζει στο μπολ με τη σοκολάτα,

ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.


Προσθέτετε και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και το αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε άλλο καθαρό μπολ βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λ τουλάχιστον ή μέχρι να έχετε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.

Προσθέτετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας, ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ,

ρίχνετε και το μείγμα αλευριού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς.

Στρώνετε λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου.

Παίρνετε 1½ κ.σ. μείγμα,

το ρίχνετε πάνω στη λαδόκολα (βλέπε βίντεο) αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους  4-5 εκ. διότι θα πλατύνουν.

Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13 λ ώστε να ψηθούν μόνο εξωτερικά αλλά εσωτερικά να παραμείνουν λαστιχωτά και μαλακά.

Τα βγάζετε μεταφέρετε το ταψί σε σχάρα και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν.

Δείτε το Video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Στην συμβολή των οδών Στρυμόνος-Σιδηροκάστρου-Νικομηδείας την Κυριακή 2 Μαρτίου η 12η Τζαμάλα

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, την 12η Τζαμάλα διοργανώνει την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, το Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών «ο Πύρρος»-Σέρρες...

Άρης Πετρούπολης για τον Αλέξη Κούγια: “Καλό ταξίδι πρόεδρε”

Ο Άρης Πετρούπολης αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν από τους μακροβιότερους και πιο εμβληματικούς προέδρους της ιστορίας του, τον Αλέξη Κούγια. https://www.youtube.com/watch?v=D4bMVLNTPQI&t=2s Έναν άνθρωπο που άφησε...

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα το καρναβάλι  του Σιδηροκάστρου

Με την συμμετοχή 15 αρμάτων και 750 πεζοπόρων καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, η μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δύο χρόνια Τέμπη: Λαοθάλασσα «πλημμύρισε» το Σύνταγμα – Χιλιάδες διαδηλωτές στη διαμαρτυρία

Μια πραγματική λαοθάλασσα έχει «πλημμυρίσει» το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, με χιλιάδες Αθηναίους να δίνουν το παρών στη διαμαρτυρία για τα δύο χρόνια...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις