01/03/2025
8.1 C
Serres

Τηγανίτες με σπανάκι, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού

Η σεφ κάνει άνω-κάτω τη σπανακόπιτα και την ανασυνθέτει σε τηγανίτες πανεύκολες και νοστιμότατες.

20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 8 τηγανίτες

1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα (για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο πλυμένο σπανάκι – συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ)
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
160 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
2 αυγά
140 γρ. φέτα βαρελίσια, τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, προτιμότερο πρόβειο (με την πέτσα)
1 κουτ. σούπας ξίδι
30 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη, σε σκόνη (ή λιγότερο, αν δεν θέλουμε έντονη τη σάλτσα στο πρωινό)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.


Τηγανίτες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο.


Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός, όπως, π.χ., το μείγμα για κολοκυθοκεφτέδες.

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από τον χυλό για κάθε τηγανίτα. Θα χωρέσουν δύο τρεις τηγανίτες.

Πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν το λάδι και ο χυλός.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Στο τραπέζι θα έχουμε επίσης ελιές Καλαμών, ντοματίνια και φράουλες.

Συνταγή για τάρτα με μπρόκολο και μυρωδικά

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαθήτριες και μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Σερρών

To 19o Δημοτικό σχολείο Σερρών, επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2025, ο κοινωνικός λειτουργός – συντονιστής της δομής παροχής συσσιτίου του Δήμου...

Η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ έκοψε τη Βασιλόπιτα για το 2025

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ένθερμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας της  Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης. Η εκδήλωση...

Ημερίδα στη Νιγρίτα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία και τη Βιωσιμότητα”

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία και τη Βιωσιμότητα» διοργανώνεται αύριο στη Νιγρίτα υπό την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών. Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος...

Συνέχισε να διαβάζεις