27/02/2025
8.1 C
Serres

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BURGER ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ!

Η συνταγή για το καλύτερο burger!

20′
Χρόνος Εκτέλεσης

20′
Χρόνος Ψησίματος

4 Μερίδες


1 Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Η διαδικασία μπορεί να πάρει 4-5 λεπτά.


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 κρεμμύδια
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 πρέζες ζάχαρη
2 κ.σ. βαλσάμικο

Για τα μπιφτέκια

Το μεγαλύτερο μυστικό για το burger είναι στο κρέας. Και έχει να κάνει με την προετοιμασία του. Όταν πάτε στο χασάπη σας λοιπόν του ζητάτε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά 2 φορές αλλά να μην το σφίξει ή να το ζουλήξει καθόλου καθώς βγαίνει. Πρέπει να το πάρει απαλά όπως βγαίνει από τη μηχανή και έτσι αφράτο καθώς βγει να το βάλει στο σελοφάν. Καλό θα είναι και με το χαρτί με το οποίο θα τυλίξει το σελοφάν να μην το σφίξει αλλά απλά να αγκαλιάσει το κρέας. Επίσης πρέπει να είναι φρέσκο το κρέας.


Για τα μπιφτέκια

6 φέτες μπέικον
800 γρ. κιμά απο μοσχαρίσια σπάλα
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες τυρί τσένταρ

Σε ένα άλλο τηγάνι ψηνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας πολύ απαλά χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. ΔΕΝ αλατίζουμε μέσα τον κιμά. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι και αυτό είναι!!
Στο τηγάνι που είχαμε ψήσει το μπέικον, ψήνουμε τα 4 μπιφτέκια.
Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι, τα πατάμε απαλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά.
Βάζουμε 1 ½ φέτα τυρί τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 ½ φέτα μπέικον πάνω από κάθε φέτα τυρί.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και ψήνουμε τα ψωμάκια μας με λίγο ελαιόλαδο. (Πατάμε λίγο με τα χέρια μας)

Για τη σύνθεση

4 ψωμάκια για μπέργκερ
4 φέτες ντομάτα
μαγιονέζα
κέτσαπ ή σάλτσα bbq
μαρούλι

Για το στήσιμο

Στήνουμε το burger βάζοντας στη βάση το ψωμάκι μας, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ ή τη σάλτσα bbq, το μπιφτέκι, τη ντομάτα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαρούλι και το αγγουράκι πίκλες.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Για το σερβίρισμα

αγγουράκι πίκλες
πατάτες τηγανητές

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυξάνονται τα αδέσποτα στις Σέρρες – Δάγκωσαν τον Βασίλη Χρυσανθίδη!

Ο Δινάκης δεν ξέρω αν ήταν καλός ή κακός Αντιδήμαρχος, αλλά είναι σίγουρο πως έβαλε τάξη τόσο στο Κυνοκομείο, όσο και στις πλατείες όλης...

ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: Το 2025 ξεκίνησε και φέτος με πολλά χαμόγελα

Στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, η νέα χρονιά ξεκίνησε και φέτος με χαμόγελα, ενθουσιασμό και πολύτιμες στιγμές! Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, η ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ολυμπιακοί τίτλοι στους Σερραίους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής

Τους Ολυμπιακούς τίτλους στους Σερραίους αθλητές της Εθνικής ομάδας Ρομποτικής IRO, απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης  Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, κατά την διάρκεια τελετής  που πραγματοποιήθηκε την...

Κώστας Τσιάρας: Τροπολογία για τη νομοθέτηση έκτακτου επιδόματος στους κτηνιάτρους

Τροπολογία με την οποία θα νομοθετείται το έκτακτο επίδομα στους κτηνιάτρους για τη συμμετοχή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση τόσο της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών...

Την Κυριακή στην Νάουσα γενίτσαροι και Μπούλες

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί, τα μπουλούκια με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες παίρνουν διαδοχικά την άδεια από τον δήμαρχο της...

Συνέχισε να διαβάζεις