01/03/2025
12 C
Serres

Vegetarian burger από κριθαράκι από τον Άκη

Φτιάξτε ένα νόστιμο μπιφτέκι από κριθαράκι και απολαύστε το burger χωρίς τύψεις!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μπιφτέκι

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει και πάρει μια βράση.
  • Βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κριθαράκι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ. καλύπτουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει.
  • Κόβουμε το μείγμα με κουπ-πατ 10 εκ. σε 6 κύκλους έτσι ώστε να έχουμε 6 μπιφτέκια από κριθαράκι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Περνάμε κάθε μπιφτέκι από το αλεύρι, τα αβγά, το πάνκο και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις, 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και μοιράζουμε την κέτσαπ, τα μανιτάρια, τα μπιφτέκια, φέτες από τη ντομάτα, τη μαγιονέζα, τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για το μπιφτέκι

  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • 350 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 100 γρ. πάνκο
  • 200 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 6 ψωμάκια για burger
  • 60 γρ. σπιτική κέτσαπ
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon, ψημένα
  • 1 ντομάτα
  • 60 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 6 φύλλα μαρουλιού

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Μπράβο στον ΟΦΚΑ – 3 χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο  ΟΦΚΑ που κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών του. Η Χριστίνα Ευκολίδου...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Συνέχισε να διαβάζεις