01/03/2025
8.1 C
Serres

Βίδες με πέστο, απάκι και τηγανητό αυγό

Μια πεντανόστιμη συνταγή της ευκολίας.

Τα πέστο πάντα είναι πλούσια σε νοστιμιά, λόγω των φρέσκων μυρωδικών και της παρμεζάνας.

Το απάκι κάνει το πιάτο ακόμη πιο χορταστικό, ενώ το μελάτο αυγό απογειώνει αυτή τη συνταγή της μισής ώρας.

Συνολικός Χρόνος: 30′

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά

300 γρ. βίδες
λίγο ε.π. ελαιόλαδο
2 αυγά, φρέσκα
λίγο μπούκοβο, σε νιφάδες
8 λεπτές φέτες χοιρινό απάκι
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το πέστο βασιλικού

15 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
70 γρ. φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
60 ml ε.π. ελαιόλαδο


Διαδικασία

Βήμα 1

Πέστο: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, προσέχοντας μη μας καεί.

Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στο μούλτι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα τα γούστα μας.


Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο παραπάνω (περίπου 10 ml) και χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το πέστο σε ένα μπολάκι.

Βήμα 2

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή βράζουμε 1΄-2΄ λιγότερο αν μας αρέσουν al dente.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο.

Σπάμε προσεκτικά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μερικά λεπτά μέχρι να σφίξει το ασπράδι.

Βήμα 3

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας από το πέστο που ετοιμάσαμε.

Μοιράζουμε τις βίδες σε δύο πιάτα, από πάνω ακουμπάμε ένα αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπούκοβο, στο πλάι βάζουμε φέτες απάκι και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον πέστο.

Σερβίρουμε αμέσως.

Παστίτσιο με φύλλο

Παστιτσάδα με κοτόπουλο

ΑΓΓΕΛΙΑ: Ζητείται υπάλληλος για εργασία σε οπωροπωλείο στις Σέρρες

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Ένωση Εστιατόρων Σερρών συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από 2 χρόνια, που άδικα χάθηκαν...

Σέρρες: Για το προκατ – κολυμβητήριο ξεκίνησαν τα δικαστήρια 

Ξεκίνησαν τα δικαστήρια ενώπιον της Ε.Α. ΔΗ.ΣΥ. και κατά του Δήμου Σερρών μετά την προδικαστική προσφυγή για το κολυμβητήριο – προπονητήριο «Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η...

Στην ΕΡΤ3 η Σύνθια Σάπικα νέα γενική διευθύντρια

Η ΕΡΤ3 απέκτησε ήδη νέα γενική διευθύντρια, τη δημοσιογράφο, Σύνθια Σάπικα, η οποία διαδέχεται τον δημοσιογράφο, Φίλιο Στάγκο, έπειτα από έξι χρόνια (ήταν γενικός διευθυντής...

Συνέχισε να διαβάζεις