Φτιάχνουμε απολαυστικές βίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο.
Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.
Συνολικός Χρόνος: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή άλλο κοντό της αρεσκείας σας
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-2 πρέζες νιφάδες μπούκοβο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικά)
150 γρ. τυρί τσένταρ (κατά προτίμηση ωρίμανσης), τριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Το σουρώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 3΄.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας.
Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το δεντρολίβανο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ.
Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.
Το πανεύκολο φαγητό φούρνου με πατάτες που θα λατρέψουν όλοι
Δήμος Σερρών: Συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023!
Δήμος Βισαλτίας – Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Τμήματα παραδοσιακού χορού!