01/03/2025
12 C
Serres

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες από τον Άκη

 Φτιάξτε τις πιο ζουμερές και νόστιμες μπριζόλες με λεμόνι, ρίγανη και κρασί στην κατσαρόλα! Τέλειο γεύμα!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το νερό, τον κύβο, τις μπριζόλες, τη ρίγανη και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε 50 γρ. νερό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γαρνιτούρα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφού βράσουμε το σιτάρι για 15-20 λεπτά, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.

Συστατικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σιτάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ανακοίνωση από την Πρόεδρο και το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Ν.Σερρών για την Παρασκευή 28/2

Η Πρόεδρος Ειρήνη Γκότσικα και το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ν.Σερρών αποφάσισε και προτείνει το προαιρετικό κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11:00 έως...

Η Ένωση Εστιατόρων Σερρών συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από 2 χρόνια, που άδικα χάθηκαν...

Η ΠKΜ στην έκθεση ISM Cologne

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν δυναμικά στην κορυφαία έκθεση ζαχαρωδών και σνακ στην Ευρώπη, την ISM Cologne...

Συνέχισε να διαβάζεις