12/03/2025
14.3 C
Serres

Χοιρινό με πουρέ γλυκοπατάτας

Φτιάχνουμε αρωματικό χοιρινό με πουρέ από γλυκοπατάτα.

Αυτή η απλή συνταγή, εμπνευσμένη από την Ιταλία, συνδυάζει χοιρινό ώμο με αρωματικό μάραθο.

Καθώς το χοιρινό μαγειρεύεται, οι χυμοί του στάζουν για να αρωματίσουν τις γλυκοπατάτες που βρίσκονται στον πάτο της χύτρας.

Σερβίρετε με πράσινα φασόλια στον ατμό για ένα πλήρες γεύμα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Συστατικά

1 κ.γ σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, θρυμματισμένη

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη


½ κ.γ. πάπρικα

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι

700 γραμμάρια (έως 1 κιλό) ψητού χοιρινού ώμου, χωρίς κόκαλα


1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκατοστών

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου μειωμένου νατρίου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε ένα μικρό μπολ τους σπόρους μάραθου, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και προσθέστε το αλατοπίπερο.

Αφαιρέστε το λίπος από το κρέας.

Πασπαλίστε το μείγμα που έχετε φτιάξει ομοιόμορφα πάνω στο κρέας. Τρίψτε το με τα δάχτυλά σας για να πάει παντού.

Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε το κρέας για να χωρέσει μετά στη χύτρα κι αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στη χύτρα και προσθέστε το κρέας. Ρίξτε το ζωμό πάνω από το κρέας με τις γλυκοπατάτες.

Βήμα 3

Κλείστε τη χύτρα και μαγειρέψτε το φαγητό σας σε δυνατή φωτιά για 4 έως 5 ώρες.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το κρέας από τη χύτρα, κρατώντας τα υγρά που έβγαλε στην άκρη. Κόψτε το κρέας σε φέτες.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεσαίο μπολ.

Πολτοποιήστε με το ειδικό εργαλείο τις γλυκοπατάτες, προσθέτοντας αρκετό όσο υγρό από το ψήσιμο του φαγητού χρειάζεται για να αποκτήσει μία λεία υφή.

Bonus: Σερβίρετε με πράσινα φασόλια στον ατμό για ένα πλήρες και diabetic-friendly γεύμα.

Tip: Για εύκολο καθαρισμό, στρώστε τον πάτο της χύτρας σας με μία αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος.

Προσθέστε τα συστατικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα, βγάλτε το φαγητό από τη χύτρα και απλώς πετάξτε τη μεμβράνη.

Μην σηκώνετε ή μεταφέρετε την αντικολλητική μεμβράνη, με το φαγητό μέσα.

Συνταγή για κεφτέδες με σπανάκι

Πηγή:vita

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Απόστολος Τζιτζικώστας: Συνδιαμορφώνουμε με τους νέους τις πολιτικές των μεταφορών και του τουρισμού

Τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων της Ευρώπης συζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες...

Ο ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ελλάδα και Κύπρος συμπορευόμαστε για...

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στη Λευκωσία, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών της...

Δήμος Σιντικής: Παραιτήθηκε ο Στάθης Ζαπρίδης – Δεκτή η παραίτηση απο το Δήμαρχο

Την παραίτηση του υπέβαλε o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Ζαπρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απο την ανάρτηση του το βράδυ της Τρίτης ,μέσω social...

Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Πρεμιέρα στις 30 Μαΐου – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 έχει ξεκινήσει και το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψήφιους των...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας απο τη Δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιάγκα

Μέρα μνήμης για τους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες του χθες, για να έχουμε οι γυναίκες του σήμερα μια καλύτερη θέση στην κοινωνία. Ο...

Επείγουσα παρέμβαση για την αναστολή πλειστηριασμού α’ κατοικίας από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να ανασταλεί άμεσα ο πλειστηριασμός α’ κατοικίας ατόμου με αναπηρία (Κ.Χ.Τ.), που ήρθε σε επαφή με την...

Στη Θεία Λειτουργία για την λαμπρή Κυριακή της Ορθοδοξίας η Σακελλαροπούλου

Τι ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της στο γεύμα που παρέθεσε και γιατί ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου...

Συνέχισε να διαβάζεις