Ζαμπονοκασερόπιτα εύκολη και τραγανή
Δεν χρειάζεται να βρείτε τη μυστική συνταγή της γιαγιάς για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα.
Ο Jim Michailidis μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε, πολύ γρήγορα, μια λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα!
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 300 γρ. ζαμπόν (σε κύβους)
- 300 γρ. κασέρι (σε κύβους)
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στις αντιστάσεις.
2 Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
3 Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Βουτυρώνουμε και βάζουμε λίγο από το μείγμα ζαμπόν-κασέρι και σκεπάζουμε με ένα τρίτο φύλλο. Συνεχίζουμε εναλλάξ τη διαδικασία και τελειώνουμε με φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε.
4 Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια για να τραβήξει καλύτερα τα υγρά.
5 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο που περίσσεψε και τα περιχύνουμε πάνω στην πίτα.
6 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
7 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλλαντικό ή τυρί σας αρέσει.