10/03/2025
19.3 C
Serres

Ζυμαρικά φούρνου με μελιτζάνες -Μπουκιά και συχώριο

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, ειδικά τις ημέρες που θες να μαγειρέψεις κάτι απλό και εύκολο χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια σάλτσα, ωστόσο τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι ένα εξίσου εύκολο αλλά και πιο ολοκληρωμένο γεύμα.

Οι διαφορετικές εκδοχές και οι επιλογές για συνδυασμούς υλικών, μυρωδιών και γεύσεων είναι αμέτρητες και η τραγανή υφή των ψητών ζυμαρικών καθιστά το αγαπημένο πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό.

Εκτός αυτού, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία παρασκευής -ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και περιμένουμε να ψηθούν ώστε να λιώσουν και να «δέσουν» όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Eμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μελιτζάνες που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σας πιάτο.

Υλικά


300 γρ ζυμαρικά
2 ή 3 μελιτζάνες
1 μοτσαρέλα
700 ml πουρε ντομάτας (πουμαρο ή κάποια άλλη)
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα


βασιλικός
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Σκόρδο
Περίπου 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα και 50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ηλιέλαιο



Εκτέλεση


Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας:


Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε.

Ανακατεύουμε με πολύ βασιλικό.
Μόλις ψηθεί η σάλτσα και τηγανιστούν οι μελιτζάνες, μπορούμε να βράσουμε τα ζυμαρικά (πολύ al dente).


Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα περιχύνουμε με μπόλικο τυρί, πουρέ ντομάτας και μοτσαρέλα.


Προσθέτουμε τις τηγανητές μελιτζάνες (αφήνοντας μερικές στην άκρη), ανακατεύουμε όλα καλά


Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί, προσθέτουμε τ άλλα τυριά, τις μελιτζάνες που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με τη σάλτσα


Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° για 20/30 λεπτά


(εξαρτάται από το πάχος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)


Tips:


Tο μυστικό για τα ζυμαρικά είναι λίγα λεπτά μαγείρεμα στο νερό και το υπόλοιπο μαγείρεμα στο φούρνο με όλη τη σάλτσα

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πώς θα εφαρμοστεί η εκεχειρία στην Ουκρανία

Ομάδα ειδικών δημοσίευσε ένα έγγραφο 31 σελίδων που αναλύει τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μια εκεχειρία θα μπορούσε να διασφαλιστεί σε ένα...

Πάσχα 2025: Πότε πέφτει φέτος

H ημερομηνία που πέφτει κάθε χρόνο το Πάσχα, διαφέρει. Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα πέρασαν και είμαστε ολοένα και πιο κοντά στο Πάσχα 2025. Η Καθαρά Δευτέρα...

Στη Θεία Λειτουργία για την λαμπρή Κυριακή της Ορθοδοξίας η Σακελλαροπούλου

Τι ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της στο γεύμα που παρέθεσε και γιατί ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου...

Eurovision 2025: Ο Φωκάς Ευαγγελινός creative director της ελληνικής συμμετοχής

Με την υπογραφή του καταξιωμένου Φωκά Ευαγγελινού θα παρουσιαστεί η «Αστερομάτα» στη σκηνή της Eurovision 2025, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βουλή: 2η μέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας

Η συζήτηση ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, με τις κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Νότης Μαριάς: Τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή γεωργία: Πολύ λίγα-πολύ αργά

Γράφει ο Νότης Μαριάς* Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των ευρωπαίων αγροτών σε Βρυξέλλες, Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν)...

Βαρβάρα Μητλιάγκα για τη σύμβαση LED: Μια συμφωνία που προστατεύει το Δήμο Σερρών

Η Δημοτική Αρχή, με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στους δημότες της, ολοκλήρωσε μια σημαντική διαδικασία που αφορά στην αναθεώρηση και τη μετατροπή της σύμβασης...

Συνέχισε να διαβάζεις